Programok

Benczúr-kastély

Vendégházunktól néhány perces sétára található a Benczúr-kastély, melyet a 18. században a Wattay család építetett, majd 1910-1920 között Benczúr Gyula híres festőművész tulajdonába került. 

Benczúr Gyula 1844-ben született Nyíregyházán. Festényeiről, művészeti alkotásairól vált híressé a 19. században. 1861-től négy évig közös műteremben dolgozott Szinyei Merse Pállal. Párizstól Münchenig számos művészeti akadémián alkotott és tanított mielőtt hazatért. 1910-ben a Magyar Tudományos Akadémia tagja lett.

Ipolytarnóci Ősmaradványok

Szép kiránydulási helyszín a Novohrad-Nógrád Geopark területén megtalálható Ipolytarnóci Természetvédelmi Terület, melyen 2008-ban több tanösvény került kialakításra a terület földtörténeti maradványainak bemutatására. Ezen kívül mind a felnőttek mind a gyermekek számára megtekinthető a négydimenziós animációs film, mely egy különleges időutazásra hívja az oda látogató vendégeket.

További információk, nyitvatartás és jegyárak ITT.

Hollókő

Benczúrfalvától 20 perc autóútra található Hollókő, világörökségi település.

További információk, programok és látnivalók ITT.

Szécsény - Kubinyi Ferenc Múzeum

Kellemes sétát tehetnek Szécsény belvárosában és megtekinthetik a Forgách-kastélyt, kastéykertet és az itt található Kubinyi Ferenc Múzeumot, mely egész évben nyitvatart, állandó és időszakos kiállításokkal várja a kedves látogatókat.

További információk, nyitvatartás és jegyárak ITT.